Ομαδικά Προγράμματα

Ευμέλεια σημαίνει αρμονία!

Ένα ήπιο πρόγραμμα χορευτικής γυμναστικής και έκφρασης με σκοπό την ανάπτυξη συντονισμού και ισορροπίας στην καθημερινότητα και τη διευκόλυνση κινήσεων στις οποίες εμφανίζεται περιορισμός είτε λόγω ηλικίας είτε άλλων νευρολογικών (Νόσος του Parkison) ή άλλων μυοσκελετικών παθήσεων.

Διευκολύνονται οι κινήσεις της καθημερινότητας μας, η οστεοπόρωση, η αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και προλαμβάνεται ο κίνδυνος πτώσεων!

Για το πρόγραμμα Ευμέλεια συνεργαζόμαστε και με άλλους φορείς με συμπληρωματικές δράσεις και ομιλίες. Έτσι αγγίζουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας σε πιο ευρύ πλαίσιο. Το Σάββατο 2-2-2019 φιλοξενήσαμε στο χώρο μας τους  «Αthens Senior Games», αγώνες παιχνιδιού ειδικά σχεδιασμένους για τις ανάγκες της Τρίτης ηλικίας από τον Ιωάννη Παναγιωτόπουλο συνάδελφο φυσικοθεραπευτή.

Ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και η Βασιλική Καλπάκη ένωσαν τις γνώσεις και τις δυνάμεις και η δράση εξελίχθηκε παιχνίδι άσκηση και χορό με τις φοιτήτριες παιδαγωγικών σχολώ από την Ολλανδία.

Το πρόγραμμα Ευμέλεια δύναται να εφαρμοστεί σε οίκους ευγηρίας, ΚΑΠΗ, σε κέντρα αποκατάστασης , άλλες δομές καθώς και σε κατ΄οίκον θεραπείες. Ως μια δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν , να ψυχαγωγηθούν ασκώντας οι συμμετέχοντες παράλληλα την ισορροπία και τη δύναμη τους.

Βήματα χαράς

 

Εκπαιδευτικά και δημιουργικά προγράμματα κίνησης για την ψυχοκοινωνική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Τα πρώτα βήματα σε σταθερή οργανωμένη ομάδα για τους ενήλικες του αύριο. Πρόκειται για παιδαγωγικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ψυχοκοινωνική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Περιλαμβάνουν δραστηριότητες με χορό, παιχνίδι, φαντασία και έκφραση. Ανακαλύπτουμε το σώμα μας και τις λειτουργίες του, ενισχύουμε την αυτοεικόνα μαι και τις κοινωνικές μας δεξιότητες!

Επίσης το πρόγραμμα απευθύνεται και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες!

smart kid 590 2
c700x420

Χορός και σώμα!

…. τι 30 τι 40 τι 50

 

Στο πρόγραμμα αυτό η επιστήμη της κίνησης, η φυσικοθεραπεία, συναντά τη  τέχνη της κίνησης, τον χορό, με έναν αρμονικό και δημιουργικό τρόπο! Σκοπός η σωματική, ψυχολογική και κοινωνική ευεξία για ένα ποιοτικότερο τρόπο ζωής!

Οργανώνουμε και προγράμματα για ήδη οργανωμένες ομάδες ή συλλόγους εφόσον μας ζητηθεί!