Λίγα λόγια για εμένα

Έχοντας συμπληρώσει μία προσωπική διαδρομή στον τομέα των θεραπειών και των τεχνών, συνεχίζω να ονειρεύομαι ανθρώπους γεμάτους από χαρά και πληρότητα. Αυτό αποτελεί και την αφορμή της δημιουργίας  του κέντρου «ΚινητοΠοίηση στην Υγεία»!

Είμαι απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αγίας Παρασκευής και του ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας  Αθήνας. Έχω εργαστεί ως δασκάλα χορού ,λάτιν , ευρωπαϊκών και παραδοσιακών χορών επιδιώκοντας να εμβαθύνω στην ανάπτυξη της κίνησης και της ευεξίας που  προκαλεί αυτή.

Στο τέλος των σπουδών μου εργάστηκα σε κέντρο ολιστικής αποκατάστασης  Τρίτης Ηλικίας στη Φινλανδία διευρύνοντας τους ορίζοντες μου στον τομέα της υγείας. Πιστεύοντας βαθιά ότι μέσα στον πολιτισμό , τη μουσική ,το χορό, τις ανθρώπινες σχέσεις κρύβεται η αποκατάσταση πέρα από τα στενά πλαίσια των υπηρεσιών υγείας!

Παράλληλα, ολοκλήρωσα τον ετήσιο κύκλο  του σεμιναρίου ΄΄Εκπαίδευση στα μουσεία΄΄ στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και μου δίνει τη γνώση για τη δημιουργία και εκτέλεση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε παιδιά. Ως  εμψυχώτρια προγραμμάτων έχω δημιουργήσει το πρόγραμμα ‘’Μπες στο ρυθμό’’ για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άλλες εθελοντικές δράσεις. Τα τελευταία 6 χρόνια εργάζομαι με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και με διάσπαση προσοχής παρέχοντας υπηρεσίες κοινωνικών δεξιοτήτων, κίνησης και συμβουλευτικής.

Το 2015 δημιούργησα το πρόγραμμα ήπιας χορευτικής γυμναστικής  «Ευμέλεια» ,ως υπεύθυνη του διεθνούς αναγνωρισμένου προγράμματος  OTAGO, εφαρμόζοντάς το με αξιοσημείωτα αποτελέσματα στην κίνηση, την ισορροπία, τη μνήμη και τη γενικότερη ψυχική και σωματική υγεία των συμμετεχόντων.

Αγαπώ το χορό , το ψυχόδραμα, το θέατρο, τα βιβλία και τα ταξίδια! Έτσι, από το 2016 οργανώνω το πρόγραμμα ευεξίας «Βαλλίζουμε», στον ιδιαίτερο τόπο της καρδιάς μου , τα Θέρμα Ικαρίας! Επιδιώκω να το ταξιδέψουμε μαζί και σε άλλα μέρη της Ελλάδος…

.jpg
                    Βασιλική Καλπάκη
Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ευεξίας
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπεύτρια
Λιοδάκη

Αντώνης Λιοδάκης

Είμαι ψυχίατρος και επέλεξα συνειδητά αυτόν το δρόμο.
Αφ΄ενός για να ερευνήσω σκοτεινές πλευρές του εαυτού μου μήπως και  συμφιλιωθώ μαζί του. Αφετέρου γιατί πιστεύω ότι μόνο η ψυχιατρική μπορεί να συνδυάσει καλύτερα κι άλλες επιστήμες του ανθρώπου όπως την φιλοσοφία και την κοινωνιολογία και να απαντήσει σε θεμελιώδη ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Σήμερα όμως ζούμε τους μεγάλους ψεύτικους μύθους και έχουμε ανάγκη τις μεγάλες απομυθοποιήσεις που ήδη αρχίζουν να έρχονται. Ίσως  μια μέρα ζήσουμε την εποχή της μη-ψυχιατρικής. Η σημασία της δουλειάς μου βρίσκεται στην απομυθοποίηση της ψυχιατρικής ή αλλιώς στην αποτύπωση μιας ψυχιατρικής με  ανθρώπινο πρόσωπο (δημοκρατική ψυχιατρική) σ΄ένα ευρύτερο πλαίσιο διεπιστημονικότητας

Λυδία Λέντζαρη

Γεννήθηκα το 1991 στην πόλη των Ιωαννίνων. Από μικρή ηλικία ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού στο πνευματικό κέντρο Ιωαννίνων υπό τη διεύθυνση της Διονυσίας Φειδοπούλου. Στη διάρκεια της εκπαίδευσής μου εκεί συνεργάστηκα με επαγγελματίες στα πλαίσια παραστάσεων με την ΚάρμενΡουγγέρη στην  Όπερα «Βαστιανός και Βαστιανή» του V.AMozart το 2005, και με τον Κωστή Παπαϊωάννου στο “ Lospeziale”  ο φαρμακοτρίφτης του J.Haydn το 2007. Παράλληλα έχω παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με  γνωστούς παγκοσμίως χορογράφους/ χορευτές . Από το 2015 ασχολούμαι και με μικτές ομάδες χορού για  άτομα με και χωρίς αναπηρία. Σήμερα απόφοιτος του τμήματος φυσικοθεραπείας στην Αθήνα ασχολούμαι με τη φυσικοθεραπεία και τον χορό και διδάσκω το μάθημα της BarreAstie από το 2012  που κατέχω το DiplomeBarreAstie , ύστερα από επιτυχή παρακολούθηση του από τον ίδιο, δημιουργό και δάσκαλο της μεθόδου, AlainAstie.

Λεντζάρη
Παναγιώτακη

Χριστίνα Παναγιωτάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε χρηματοοικονομική και τραπεζική διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο από το 1999.
Από το 2016 ασχολείται ενεργά με τον τομέα της ψυχικής υγείας.
Είναι πιστοποιημένη  Master N.L.P. Practitioner από το N.L.P. University of Santa
Cruz , California και εκπαιδευόμενη σύμβουλος ψυχικής υγείας στην
Προσωποκεντρική και Focusing Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, στα πλαίσια της οποίας ασκεί πλέον την πρακτική της. Παρακολουθεί βιωματικά σεμινάρια και συμμετέχει σε θεραπευτικές ομάδες ψυχοδράματος καθώς και σε ομάδες εκπαίδευσης στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (N.L.P.) δίνοντας έμφαση στην διαρκώς εξελισσόμενη μεθοδολογία του, τόσο στο πρωτόκολλο συμβουλευτικής και προσωπικής αποτελεσματικότητας όσο και στο πρωτόκολλο επαγγελματικής διάκρισης.